Routes

Stempelen & Medaille

De deelnemerskaart moet elke dag bij vertrek, bij controle en bij terugkomst worden afgestempeld. Bij terugkomst kun je de gelopen afstand op de kaart noteren. Per dag mag deze verschillend zijn.

Heb je een dag, door omstandigheden, niet kunnen wandelen en de laatste dag wel, dan ontvang je toch de medaille en het diploma. Ben je niet in de gelegenheid geweest om de laatste dag mee te wandelen? Lever dan je startkaart binnen een week in bij Bergrace Center, Dolderstraat 8 in Wageningen, dan ontvang je alsnog de medaille en het diploma.

Route aanduidingen
De gehele route wordt aangegeven met gele Bergrace pijlen. Route opsplitsingen worden met twee rode pijlen aangegeven en het bordje 4 km, 8 km of 12 km. Ook wordt er met spuitkrijt de route en overige waarschuwingen aangegeven. Let goed op om verkeerd lopen te voorkomen.

Gemaakt door: Jacques van der Weiden

Gebruikelijke routes
De route gaat o.a. over klompenpaden, door de uiterwaarden met koeien, een boomkwekerij, bossen en door het Belmonte Park. Laat geen spoor van vernielingen en van zwerfvuil achter.

Elke dag worden er een paar “hindernissen” op het parcours geplaatst, waar het hele gezin veel plezier aan gaat beleven. De wandelroutes worden niet bekend gemaakt om het spannend te houden. De routes zijn op diverse plaatsen vernieuwd. Laat de bordjes keurig hangen.

Verzorgingslocaties 

Woensdag:
Halverwege de Dijkgraaf, bij een mooie oude boerderij. De 4 km keert weer terug en de 8 km. passeert en loopt verder naar de finish.
Op de parkeerplaats bij het begin van het klompenpad. Hier komen alleen de 8 km lopers voorbij.

Donderdag:
Bovenaan de Holleweg beginnen met het opstellen voor de afslagen, zo verder naar beneden. 
Opstellen voordat de lopers van de 8 km. naar links afslaan of naar rechts voor de 4 km.
De 4 km komt hier 1 keer Bergop voorbij. Slaan dan rechtsaf het Belmonte park in.
De 8 km. komt hier 2 keer voorbij. 1e keer bovenaan gelijk naar links. 2e keer steken ze boven aan de Holleweg over en gaan het Belmonte park in.
Auto’s parkeren op de Gen. Foulkesweg.

Zaterdag:
Onder aan de Dijk bij het begin van het Spijk.

Zondag:
Op het bospad T-kruising Scheidingslaan.  Alle lopers slaan daar linksaf, richting de Wijngaard. 

Zelf een verzorgingspunt ergens inrichten is niet toegestaan omdat een gemeentelijke toestemming daarvoor noodzakelijk is. Belangrijk voor de 12 km. wandelaars. Neem zelf wat extra water mee.

Een gezellig muziekje bij deze posten maakt het extra vrolijk.

Het vriendelijke verzoek al het afval na afloop mee te nemen, ook wat ±100 mtr verder op ligt. Dan is er volgend jaar weer een Bergrace 4 Dagen Wandelen.
Tip: neem een paar vuilniszakken mee!